Vaaliteemani kuntavaaleihin 2021

Seuraavassa muutamia teemoja, jotka ovat tällä hetkellä lähellä sinistä sydäntäni ja joita olen aiemmin ajanut luottamustehtävissäni. Nämä tulevat olemaan suurella todennäköisyydellä myös teemoja, joita tulen jatkossakin ajamaan. Lisäksi avaan tämänhetkistä kantaani kahdesta asiasta, jotka näyttävät tulevan isoiksi vaaliteemoiksi eli ratikka ja Puskiaisten oikaisu.

Liikunta

Pirkkalassa on aivan liian vähän liikuntapaikkoja ja näyttäisi siltä, että tilanne ei tule helpottamaan lähitulevaisuudessa.

Liikuntapaikkojen puute johtuu osittain siitä, että kunta kaavoittaa pääasiassa vain omalle maalleen, eikä liikuntatiloille ole siksi löytynyt paikkoja, vaikka yksityisiä hankkeita olisi ollut saatavilla. Tähän tarvitsisi saada muutos eli jos yksityinen haluaa tulla Pirkkalaan ja löytää itselleen tontin yksityisen mailta, niin tämä pitäisi mahdollistaa.

Liikuntapaikkoihin liittyen olen jättänyt tekojääradasta aloitteen, joka on tämän kirjoituksen sisältöinen: Pikku Sorsu Pirkkalaan

Samassa aloitteessa pyysin, että kunta selvittää, olisiko mahdollista ottaa järjestöt ja yksityiset henkilöt mukaan kenttien hoitoon. Itse tiedän helposti 10 henkilöä itseni mukaan lukien, ketkä voisivat jäädyttää jääkenttiä, jos kunta antaisi siihen mahdollisuuden. Minusta tätä potentiaalia ei tule jättää käyttämättä.

Teemaan liittyvät blogikirjoitukset:

Pikku Sorsu Pirkkalaan

Korona ja liikuntapaikat

Pirkkalan jäähalli – rahareikä vai ylpeydenaihe

Digitalisaatio

Photo by Skylar Kang on Pexels.com

Näen, että kuntien ja koko hyvinvointivaltion pelastus on digitalisaatiossa. Olenkin ollut koko valtuustokauden kannattamassa kaikkia digitalisaatioprojekteja. Meidän tulee saada tietokoneet tekemään mahdollisimman paljon sellaista työtä, jota ne osaavat. Näin saadaan työvoimaa enemmän niihin hommiin, joita tietokoneet eivät voi tehdä. Näen, että tämä on ainoa mahdollisuus selvitä kuntien koko ajan kasvavista velvoitteista.

Hallinnon keventäminen

Tämä liittyy paljon tuohon digitalisaatio teemaan, sillä digitalisaatiolla saadaan nimen omaan hallintoa pienemmäksi. Hallintoa voi keventää myös muutenkin tai ainakin estää, ettei se kasva. Hallinto ei pienene, jos hallinnolliset työt kasvavat. Kaikki valvonta ja velvoitteet lisäävät hallinnollisia töitä. Myös jokainen aloite lisää hallinnollista työtä, enkä siksi ole niiden kovin fanin, vaikka itsekin olen yhden tehnyt.

Teemaan liittyvät blogikirjoitukset:

Mammuttilautakunnat ja hallinto

Omakotitalotontit

Pirkkalaan kaavoitetaan todella vähän omakotitalotontteja ja olenkin aina paikan tullen muistutellut tästä. En halua omakotitalotontteja Suupalla, Partolaan tai Naistenmatkantien varteen, mutta minusta näiden alueiden ulkopuolelle tulisi rakentaa pääasiassa omakoti- ja rivitaloja.

Teemaan liittyvät blogikirjoitukset:

Kurikan asemakaavan laajennus (nro 261)

Pirkkalan strateginen yleiskaava

Lasten hyvinvointi

Minä itse pärjäisin vähän huonommassakin Pirkkalassa, mutta lapsilleni toivon parempaa. Kahden päiväkoti-ikäisen lapsen isänä seuraan koko ajan aktiivisesti päiväkotien ja myöhemmin koulujen arkea. Tällä hetkellä Pirkkalassa tarjotaan ehkä koko Tampereen Seudun parasta varhaiskasvatusta, joten tällä kaudella ei ole tarvinnut vaatia parempaa.

Teemaan liittyvät blogikirjoitukset:

Korona ja liikuntapaikat

Ratikka

Ratikka koeajossa Tampereella – lähde ratiotieallianssi

Kannatan ratikkaa, jos se on kokonaistaloudellisesti järkevä investointi, eikä se edellytä yli 2 % vuosittaista kasvua asukasmäärässä. Ratikan vuoksi ei pidä osoittaa kaikkea rakentamista Naistenmatkantien varteen. En kuitenkaan ole pahoillani, vaikka jatkossa kulkisimme busseilla, kunhan bussiyhteys saadaan järkevästi toteutettua. Jotenkin vaan näen visiossani sen, että ratikka on runkolinja, johon syötetään autonomisilla pikkubusseilla matkustajia. Visiossani en näe sitä, että Pirkkala järjestää oman joukkoliikenteen Härmälään, josta sitten hypätään ratikkaan, mutta visiot muuttuvat ja ehkä kirkastuvatkin.

Teemaan liittyvät blogikirjoitukset:

Ratikka Pirkkalaan? – Osa 1

Ratikka Pirkkalaan? – Osa 2

Puskiaisten oikaisu

Kirjoitan Puskiaisten oikaisustakin pari sanaa, vaikka pirkkalalaisella valtuutetulla ei juuri ole siihen vaikuttamismahdollisuuksia. 

Pyhäjärventielle eli motarille tarvitsee tehdä jotain, mikäli liikennekulttuuri ei muutu radikaalisti. Tiellä oli ennen koronaa aivan liikaa kolareita ja ruuhkia.

Kun VT 3 parantamisvaihtoehtoja puitiin ennen koronaa, niin silloin sanottiin, että lisäkaistat ovat vain laastariratkaisu eli hyvin nopeasti olisimme taas samassa tilanteessa kuin nyt. En kannata tälläistä väliaikaista ratkaisua.

Mutta koska tilanne on nyt koronan johdosta muuttunut radikaalisti, niin kukaan ei tiedä, mikä on uusi normaali. VT 3 parannushankkeessa tulisi ottaa nyt pieni aikalisä ja odottaa, kunnes on helpompi ennustaa tulevaisuuteen. Myös Pirkkalan ja Nokian tulevaisuuden joukkoliikennepäätökset tulevat vaikuttamaan puskiaisten oikaisun tarpeellisuuteen. Jos Pirkkalan ja Nokian joukkoliikenne paranee merkittävästi, tulee myös moottoritien liikenne vähenemään etenkin ruuhka-aikoihin.

Kun uusi normaali ja joukkoliikenneratkaisut ovat selvillä, on tehtävä uudet laskelmat ja vasta sitten pohtia tien tarpeellisuutta. 

Puskiaisten oikaisu toisi Pirkkalaan paljon uusia mahdollisuuksia rakentaa ja se olisi Pirkkalan taloudelle oiva buusti. Tietä ei kuitenkaan pidä rakentaa vain sen takia, että Pirkkala saa uusia yritystontteja. Tie pitää rakentaa vain siinä tapauksessa, että sille on todellinen tarve.

Nämä ovat siis teemoja ja ajatuksiani tällä hetkellä. Jos saan uutta tietoa, niin mielipide saattaa muuttua. En siis tule lupaamaan, että tulen näitäkään teemoja ajamaan.

#lupaamattaparas